Foto: SVT

Värmländsk riksdagspolitiker bombhotades

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M) från Karlstad har bombhotats. Detta av en arg pensionär, skriver Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska den 69-årige mannen vid två tillfällen ha ringt till Marléne Lund Kopparklint (M). Vid båda tillfällena ska en familjemedlem ha svarat. Bland annat ska 69-åringen ha sagt: ”Det smäller för jämnan i Malmö, Helsingborg och i Stockholm och det kan smälla på fler håll i landet”.

Bakgrunden till att mannen var upprörd uppges ha varit att Kopparklint yrkat på avdrag för tandblekning, sjukgymnastik och representationskläder i sin deklaration samtidigt som hon tidigare sagt nej till tandvårdsersättning för pensionärer i riksdagens socialförsäkringsutskott.

Beslut om tandvårdsersättning tas dock inte av socialförsäkringsutskottet utan av socialutskottet enligt Niklas Gillström, biträdande presschef för Moderaterna.

Kopparklint säger till tidningen:

– Det gör mig förbannad att det finns människor som tar sig rätten att hota och skrämma andra människor för att man inte delar deras åsikter.

Mannen har nu i ett strafföreläggande dömts till 50 dagsböter, sammanlagt 13 500 kronor, för olaga hot. Han ska också betala skadestånd på 10 000 kronor och uppger sig vara ångerfull.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.