Värmländsk tvekamp

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket folk i skogarna i Råda för att se rallyvärldstoppen trycka på i sina WRC-bilar. Dessutom fanns det två unga värmlänningar i banan i var sin WRC2-bil, klassen under värstingbilarna i WRC-klassen, redo att göra upp – Fredrik Åhlin och Pontus Tidemand.

Pontus Tidemand kom åtta i fjolårets rally, då i en WRC-bil. Idag noterade han bästa tid för WRC2-förarna i fullfartsträningen.

– Nu är det en riktigt bra känsla. Vi var ute och gjord ett par loopar på förmiddagen och gjorde några små ändringar. Nu känns det som vi har bilen som vi vill ha den, säger han.

SwedenRally2015

Fredrik Åhlin kom 3:a i WRC2 klassen i förra årets rally och i dag tog han det medvetet lite lugnt och körde två vändor, jämfört med Tidemands fem.

– Jag är supernöjd med bilen och har ett grymt team som gjort ett jättebra jobb, säger Fredrik Åhlin om inledningen på rallyt.

 Fredrik Åhlin tränade också däckbyte om de skulle råka ut för punktering. Det verkar också finnas stöd från publiken för de två värmlänningarna.

– Du vet man håller på det som är svenskt och så behöver vi nya förmågor så vi blir kända i världen, säger Marianne Andersson Hellvin, en av alla rallyentusiaster som fanns i skogarna.

Snabbast på shakedown var världsmästaren Sebastian Ogier, följd av Robert Kubica och det svensk norska ekipaget Mads Östberg och Jonas Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SwedenRally2015

Mer i ämnet