Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur de värmländska politikerna ställer sig till satsningar på kärnkraft – och att bygga ett kärnkraftverk i Värmland. Foto: SVT, Björn Larsson Rosvall/TT

Värmländska rikspolitiker öppnar för kärnkraft

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill flera av länets riksdagsledamöter se satsningar på kärnkraft för att på längre sikt öka produktionen av energi. Några av dem kan tänka sig kärnkraftverk i Värmland.

– Ska vi ha kärnkraftverk får det gärna vara i Värmland, säger Mikael Dahlqvist, riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

De politiska partierna lovar samtidigt stora satsningar till stöd för privathushåll och företag för att mildra konsekvenserna av de höga elpriserna. Men på lång sikt kan det handla om kärnkraft.

Valet 2022 Värmland

Sex partier för kärnkraft

Det säger nu inte bara företrädare för Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna utan också värmländska riksdagsledamöter från Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Kristdemokraterna kan till exempel tänka sig ett kärnkraftverk i Årjäng, medan Liberalerna i sitt program nämner södra Värmland som möjlig plats för utbyggd kärnkraft.

Hör i klippet hur några av de värmländska politikerna ställer sig till kärnkraftverk i Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet