Värmlandspolitiker vill att Eliasson finns i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra värmlandspolitiker hälsar Dan Eliasson välkommen till Karlstad och poängterar att de vill att myndigheten leds från Karlstad.

I ett brev tilll försvardepartementet och MSB:s nya generaldirektör Dan Eliasson hälsar Tomas Riste (S), Stina Höök (M), Per-Samuel Nisser (M) och Linda Larsson (S) Dan Eliasson välkommen till regionen.

De påpekar också att de vill se att MSB:s ledning finns i Karlstad.

”I Karlstad finns idag MSB:s största arbetsplats med 450 medarbetare och i Kristinehamn finns myndighetens katastrofförråd. MSB är därmed en viktig arbetsgivare i Värmland. Statliga arbetstillfällen betyder mycket för en regions utveckling och vi vill passa på att berätta att vi gärna ser att myndighetens ledning och dess stödfunktioner återförs till Karlstad.”

Brevet skickas från Region Värmland och Karlstad kommun.

Dan Eliasson börjar sitt nya jobb den 5:e mars. Nuvarande vikarierande generaldirektör Nils Svartz stannar kvar i myndighetsledningen fram till den 1 juni för att stötta i introduktionen i myndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.