Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Linn von Bahr om varför hon tycker att det finns en felaktig bild av bikinifitness. Foto: Privat / Karin Mannberg/SVT

Värmlänningen Linn tävlar om en plats i EM i bikinifitness

Uppdaterad
Publicerad

Linn von Bahr från Hammarö vann nyligen sin andra overall-titel i bikini fitness när hon kammade hem segern i E-tuna Muscle Show. Nu ser hon fram emot att för första gången få ställa sig inför internationella domare i EM-kvalet i Västerås i helgen.

– Det skulle vara otroligt kul att få tävla i EM. Tidigare har jag bara stått på en svensk scen så jag vill ju verkligen ut nu och se hur jag placerar mig internationellt, vad de tycker om min fysik och vad jag behöver förbättra, berättar 23-åringen.

För Linn har träningen alltid varit en självklar del av vardagen. När hon fick upp ögonen för att man kan tävla i att träna, såg hon det som det bästa av två världar.

Hållbarhetstänk

– Mitt sätt att se på det här skiljer sig nog från många andras. Jag tycker att man ska tänka hållbart hela tiden så jag trappar inte upp träningen speciellt mycket inför tävling utan fortsätter på mina rutiner.

Linn drivs av att se sig själv utvecklas och att alltid ha ett mål att jobba mot. Att få ställa sig på scenen med pokalen i händerna ser hon som belöning för sitt hårda slit.

– Man håller ju på med det här varje dag. Det blir nästan som ett heltidsjobb med att planera sina dagar och träna. Så att få stå där och vinna allt är ju det man strävar efter.

Hör Linn berätta i klippet om varför hon tycker att det finns en felaktig bild i samhället av vad bikini fitness är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.