Våxnäshallen är avstängd till följd av snöfallet Foto: SVT

Våxnäshallen kan öppna igen

Uppdaterad
Publicerad

Våxnäshallen i Karlstad har hållit stängt på grund av att taket skadades för ungefär två veckor sedan. Nu skriver kommunen på sin hemsida att hallen kommer öppna på fredag.

Tung snö lade sig på Våxnäshallens tak och det gjorde att ett larm löstes ut, i samband med det valde man att stänga av hallen. Man upptäckte då att taket skadats men de problemen ska åtgärdas under veckan.

Ska öppnas klockan 16

– Som tur är har varken tak- eller väggstommar påverkats av snömängderna och takskada. Utan det är takplåten som tagit skada vilket vi nu åtgärdar med en stålförstärkning i taket, säger Jonny Karlsson, enhetschef fastighetsdrift, i ett pressmeddelande från Karlstad kommun.

Under tisdagen kommer arbetet med skadorna att påbörjas och det kommer pågå under hela veckan fram tills att en besiktning ska genomföras på fredagen. Klockan 16 skriver kommunen att de räknar med att Våxnäshallen ska vara öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.