Här är några av nyheterna vi har rapporterat om under veckan som gått. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Cirkusskola, förskolenedläggning och 30-timmarsvecka

Uppdaterad
Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Den här veckan har vi berättat om en Karlstadforskare som ska undersöka effekterna av att jobba fyradagarsvecka. Något som sedan ett år tillbaka testas inom kommunen i Kristinehamn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad 30-timmarsveckan betyder för socialsekreteraren Frida Johansson och varför arbetsplatsen i Kristinehamn ville testa det. Foto: Maria Haglund

• Beslutet att lägga ner två förskolor och minska personalen i förskolan med 20 tjänster, är något som väcker oro bland föräldrar i Charlottenberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hela hans trygghet försvinner” – se hur föräldern Rebecca Kny tänker om att förskolan Solrosen i Charlottenberg, där hennes son går, ska läggas ned. Foto: Håkan Wikström/SVT

• Och så här på påsklovet träffade vi sjuåriga Maja Appel och elvaåriga Alice Söderberg – några av barnen som testade på akrobatik och cirkuskonster på Norrstrandskolan i Karlstad under ledigheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se vad barnen får lära sig på cirkusskolan. Foto: Sayed Parwani/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.