Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Säfflebornas tankar dagen efter den stora branden. Foto: Sayed Hashimi Parwani/Privat/SVT

Gamla Kvarnen i aska: ”Det förändrar bilden av Säffle”

Publicerad

En dag efter branden ligger Gamla Kvarnen, ett kulturminne känt bland Säffleborna, i aska. Människor samlas för att se förödelsen.

– Det är en stor sorg, det förändrar bilden av Säffle, säger Ylva Malmqvist Sairio.

Strax innan klockan 17 på onsdagen larmades räddningstjänsten till Parkgatan i Säffle. Magasinet Gamla Kvarnen, som enligt uppgift byggdes redan 1860, var helt övertänt och stora mängder rök spreds. Räddningstjänsten beslutade att låta byggnaden brinna ner. Branden spred sig till en intilliggande byggnad och tio enheter från olika platser arbetade på platsen.

Hör räddningstjänsten och Säfflebor berätta om branden och känslorna efteråt i videon.

Anmälan om mordbrand upprättad efter branden i Gamla Kvarnen

Släckningsarbetet pågick fortfarande under torsdagen.

– Vi tackar alla som hjälpte till och släckte, de gjorde ett jättebra arbete, säger Mats Ahlstrand, insatsledare vid Säffle räddningstjänst.

Enligt polisen har inga människor skadats. En teknisk undersökning kommer att genomföras för att fastställa brandorsaken, en anmälan om mordbrand är upprättad, och området är avspärrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.