Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Morgan Kringstad/SVT

Oväntade vändningen: Kristoffersson satsar på förbränningsmotorer i rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sexfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och det Arvikabaserade KMS-teamet byter oväntat spår.

De går från el – till förbränningsmotorer i årets mästerskap.

Sedan 2022 har rallycross-VM körts med elbilar och Johan Kristoffersson har vunnit båda mästerskapet och därmed kommit upp i sex VM-titlar totalt.

Inför årets säsong tillåts bilar med förbränningsmotorer i VM igen – vid sidan av elbilar – och det hela marknadsförs som ”Battle of technologies”.

Oväntat tar nu även KMS-stallet ett kliv tillbaka och kör årets säsong på biobränsledrivna förbränningsmotorer efter två år med eldrift. Förare vid sidan av Johan Kristoffersson blir Ole Christian Veiby.

Hör Johan Kristofferssons tankar om nysatsningen i videon ovan.

”All motorsport ska gagna konsumenterna”

Stallchefen Tommy Kristoffersson förklarar beslutet så här:

– I Volkswagen-koncernen, där jag har fostrats, har mottot alltid varit att all motorsport i slutänden ska gagna konsumenterna. I det här projektet kan vi tillsammans med en stor svensk motortillverkare vara med och utveckla morgondagens motorer. Det finns inget som driver utvecklingen framåt så effektivt som tävlingsverksamhet, säger han i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.