Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med på Johan Kristofferssons segerfirande och höra om hans tankar kring rallycrossäsongen som varit. Foto: Håkan Wikström/SVT

Johan Kristoffersson firade världsmästartiteln hemma i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Efter en nästan 16 timmar lång flygfärd från Hongkong kom nykorade världsmästaren i rallycross hem till Jössefors i dag.

– Jag siktar på att försvara titeln och bli världsmästare för sjunde gången nästa år, säger Johan Kristoffersson till SVT Nyheter Värmland.

När teamchefen och pappa Tommy Kristoffersson dukar fram en VM-tårta knorrar Johan en aning. 

– När jag kom trea första gången då fick jag en större, designad tårta med ”Grattis Johan” skrivet på den. Nu blev det bara en ren prinsesstårta, säger Johan och skrattar.

Det har blivit många segrar, och många firartårtor genom åren. Och Johan Kristoffersson satsar mot fler titlar. Närmast i Extreme E-finalen i Chile med teamkollegan Mikaela Åhlin Kottulinsky – men framför allt ser han fram emot nästa rallycrossäsong.

– Jag siktar på att försvara titeln, säger den sexfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson.

Se intervjun med hemkomne världsmästaren Johan Kristoffersson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.