Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Kristoffersson byter klass för en helg för att få tävla då VM-deltävlingen i belgiska Mettet är inställd på grund av branden på Lydden Hill för två veckor sedan. Foto: SVT

VM-tävling i rallycross inställd – men Kristoffersson kör ändå

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det har gått två veckor sedan två rallycrossbilar började brinna på engelska Lydden Hill-banan så finns inga svar på varför bilarna började brinna. Därför ställer man VM-deltävlingen i belgiska Mettet i helgen. Trots det kommer Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby att köra.

– I den här branschen måste man vara kreativ, säger stallchefen Tommy Kristoffersson.

Orsaken till branden i depån på Lydden Hill är fortfarande ett mysterium. Tävlingen ställdes in, och nu ställs även helgens tävling in i belgiska Mettet.

– De laboratorierna som ska titta på det här har semester och har ont om personal, men vi hoppas att det ska gå att lösa och att vi kan köra i Tyskland om ytterligare två veckor, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Team KMS.

rallycross-vm

Hyr in spanska bilar

Trots inställd VM-deltävling så blir det tävlingar ändå i Mettet. I supportklassen RX2e, där stallkamraterna Nils Andersson och Mikaela Kottulinsky Åhlin kör. Nu får de sällskap av tungviktarna Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby.

– I den här branschen måste man vara kreativ. När jag förstod att tävlingen skulle bli inställd så hörde jag efter med ett spanskt team om vi kunde hyra in två bilar, och det löste sig. I dag på morgonen, säger Kristoffersson.

Eftersom det blir tävlingar, med elbilar men i en mindre klass, hade man inte kunnat köra den stora klassen också?

– Vi var beredda att köra, vi kände oss trygga, men för FIA (Internationella motorsportförbundet, reds anm) går säkerheten absolut först. Dessutom var det andra team som inte ville köra, och det får man ha respekt för. Då är det lika bra att avvakta, säger Tommy Kristoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rallycross-vm

Mer i ämnet