Klara Andersson tänker tuffa till sig i norska Hell. Foto: Johan Ejeborg SVT

Klara Andersson inför helgens VM-deltävling i rallycross: ”Måste bli ännu tuffare”

Uppdaterad
Publicerad

Klara Andersson slutade femma i VM-premiären i rallycross. Hon tog med sig några viktiga lärdomar med sig inför helgens deltävling i norska Hell.

– Jag måste bli ännu tuffare i första böj. Man får inte tveka i det här gänget, säger Andersson till SVT.

23-åringen från skånska Löberöd gör sin andra säsong i VM-serien. Hon slog bland annat ikonen Sébastien Loeb i ett av kvalheaten i Portugal på väg mot finalen.

– Loeb var min stora barndomsidol så det var ju förstås kul. Jag är nöjd med insatsen i premiären. Jag har ett annat självförtroende i år. Men jag måste bli ännu tuffare i första böj, säger hon.

rallycross-vm

Tjejerna intar Hell

Klara Andersson blev första kvinna att köra till sig en pallplats i VM under förra säsongen. Nu väntar Hell utanför Trondheim där hon får sällskap av kvinnliga förare i de andra klasserna. Fyra kvinnliga förare i instegsklassen RX2e, en av dem svenskan Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Otroligt kul att tjejerna tar plats. 40 procent av startfältet i RX2e är ju tjejer. Så kul att vi kan tävla på lika villkor i rallycrossen, fortsätter Klara Andersson.

Johan Kristoffersson vann premiären i huvudklassen World RX med Kevin Hansen som tvåa och finländaren Niclas Grönholm som trea.

SVT sänder från Norge på söndag med start 16.00 i SVT2 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rallycross-vm

Mer i ämnet