Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Tommy Kristoffersson, teamchef för Team KMS, är elbilar vägen för att rädda rallycross-sporten. Foto: Håkan Wikström/SVT

Övergång till elbilar kritiserat – teamchefen: ”Enda vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Övergången till elbilar i rallycross-VM har inte varit en spikrak väg mot succé. Men för Tommy Kristoffersson är det inget snack om att det är så det måste bli.

– Det är enda vägen. Vi kanske skulle ha varit lite tidigare för att få med oss bilfabrikanterna.

Supportrarna har varit njugga till elbilarna. Många menar att charmen har förvunnit när ljudet av rytande bensinmotorer har ersatts av vinande el-substitut.

Men för teamchefen Tommy Kristoffersson är skiftet vägen för att rädda rallycrosssporten.

rallycross-vm

– För oss har det varit absolut nödvändigt. Inga samarbetspartners vill förknippas med förbränningsmotorer – det är el som gäller. Om man ser på marknaden nu så är det massa elbilar, så jag tycker att vi ligger helt rätt i fas. Det måste till en utveckling för att få elbilarna bättre, och bilsport är helt rätt sätt att få så snabba och bra resultat som möjligt.

Hör Tommy Kristofferssons tankar om framtiden för elbilar och rallycross-sporten i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rallycross-vm

Mer i ämnet