Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kristoffersson vann VM-premiären – efter drama i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Meste mästare och storfavorit.

Då vann rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson VM-premiären överlägset  – efter drama i semifinalen.

– Bilen har varit ett vapen under hela helgen, säger svensken eftersegern.

Meste mästaren Johan Kristoffersson, med fem världsmästartitlar i rallycross, var storfavorit när VM-serien inleddes i Montralegre, Portugal.

Men vägen dit var inte odramatisk. Efter fyra raka heatsegrar vann svensken semifinalen bekvämt, men bakom honom var det inte bekymmerfritt.

På det sista varvet kraschade bröderna Timmy och Kevin Hansen in i varandra vilket gjorde att Timmy Hansen blev stillastående. Då körde Gustav Bergström in i Hansens bil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

– Nej, vad gör bröderna? Det där var riktigt onödigt, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

I finalen var det en dans på rosor för Kristoffersson som säkrade sin 36:e VM-seger. Kevin Hansen blev tvåa och Niclas Grönholm, Finland, trea. Klara Andersson kom på femte plats.

– Vi har haft en bra helg, stort tack till alla som har hjälpt till.Bilen har varit ett vapen under hela helgen, säger han eftersegern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.