Stefan Holm utmanar sig på nya världshöjder. Foto: Tommy Andersson

Stefan Holm vill sätta världsrekord i höjdhopp över Lego

Publicerad

Stefan Holm siktar på ett nytt världsrekord – i höjdhopp över Lego. Försöket kommer att gå av stapeln på Klossfestivalen i Örebro på söndagen.

Hur högt den forne höjdhoppslegendaren från Forshaga ska hoppa återstår att se. Det beror nämligen på hur mycket lego som har samlats in. Ju mer Lego desto högre ligger ribban.

– För mig är höjdhopp och Lego det bästa av två världar och det känns kul att kunna förena mina intressen och dessutom kunna bidra till något väldigt positivt, säger Stefan Holm, som är en stor Legoentusiast.

Pengarna går till välgörenhet

Legot som ribban byggs av har alltså skänkts till rekordhoppet och när festivalen är slut kommer det skänkas vidare till Erikshjälpens e-handel secondhand.se. På deras sida säljer de skänkta varor som genererar medel till sociala och humanitära insatser.

– Det finns en massa fantastiskt Lego undanstoppat i förråd och på vindar – Lego som inte kommer till användning. I och med detta hoppas vi kunna ge Legobitarna nytt liv och samtidigt göra en god gärning genom att skänka vidare alla bitar till Erikshjälpens viktiga arbete. Dessutom vinner miljön på det, säger Jonathan Jehander på Brixtar, som står bakom initiativet.

Barnen får hjälpa till

Under Klossfestivalen kommer besökarna få möjligheten att hoppa över Legoställningen, under tiden den byggs upp och blir högre och högre. Barnen kommer även kunna hjälpa till att bygga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer