I klippet hör du stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) och Rauf Ahmadi som är ordförande i Islamiska kulturföreningen. Foto: SVT

Vill teckna nytt parkeringsavtal för moskén

Publicerad

I början av september upphävde länsstyrelsen bygglovet för en moské på Rud i Karlstad. Motiveringen var att det saknades tillräckligt med parkeringsplatser. Men nu avser Teknik- och fastighetsnämnden i Karlstad att teckna ett tioårigt avtal om parkeringsplatser, vilket skulle lösa parkeringsproblemet och innebära att en ny bygglovsansökan för en moské på Rud kan att lämnas in.

Men ordföranden i stadsbyggnadsnämnden, Erik Nilsson (KD), som röstade emot en moské på Rud, antyder nu att ett tioårigt parkeringsavtal inte är tillräckligt.

I stället hävdar han att Karlstads kommuns policy är att sträva efter 25-åriga parkeringsavtal. 

I klippet hör du mer från Erik Nilsson (KD) och även en kommentar från Rauf Ahmadi som är ordförande i Islamiska kulturföreningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet