• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Det är fortsatta problem i Vindpark Vänern

Vindkraftverk stillastående igen

Uppdaterad
Publicerad

I Vindpark Vänern har ett av de kommunala vindkraftverken stannat igen, det skriver NWT. Verket ska ha stannat redan på luciadagen på grund av strömavbrott.

NWT var först med att rapportera om det nya stoppet i vindparken på Gässlingegrundet. Problemen kommer vid en dålig tidpunkt då man just nu försöker sälja vindkraftverken.

Innan en försäljning kan ske ska felet vara åtgärdat, men enligt NWT finns det svårigheter med att få det gjort med tanke på blåsten ute i vattnet kombinerat med temperatur och djupet.

Anledningen till att vindkraftverket stannat ska vara att strömmen gick. Till NWT säger vindkraftsbolaget vd Mats Enmark att det här är en helt ny typ av fel som de inte råkat ut för tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindpark Vänern

Mer i ämnet