Foto: Anders Svensson

Vinterbad till förmån för välgörenhet

Uppdaterad
Publicerad

I dag hölls den fjärde upplagan av Ice Bear Challenge i Hagfors, en utmaning som handlar om ett bad av det kyligare slaget. Och badandet skedde i år till förmån för diabetesforskningen.

Vid lunchtid på juldagen hade ett 40-tal modiga bytt om till badkläder för att fullfölja utmaningen Ice Bear Challenge, en utmaning som består i att ta ett iskallt dopp i välgörenhetens tecken. Årets utmaning var den fjärde i raden och därmed är juldagsdoppet i Hagfors nog att betrakta som tradition.

– Intresset har minskat lite jämfört med tidigare år. Men det är kanske naturligt att de som redan klarat utmaningen inte är lika sugna på att anta den igen, säger Peter Åkerström som är en av de som arbetar ideellt med arrangemanget.

Foto: Anders Svensson

Ice Bear Challenge arrangeras av Hagforspolisens IK och Räddningstjänstens Kamratförening i Hagfors. Överskott från anmälningsavgifter och publikbiljetter går till välgörenhet. Tidigare år har pengarna gått till att köpa in och placera ut hjärtstartare samt till prostatacancerforskning. I år går överskottet till diabetesforskningen.

– Jag skulle tro att det blir runt 15 000 kronor i år, säger Peter Åkerström.

Foto: Anders Svensson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer