Vintervärme planerar öppna igen i januari

Uppdaterad
Publicerad

Nätverket Vintervärme planerar att öppna ett nattboende för hemlösa under tre månader i vinter. Nu söker man volontärer.

– Nytt för i år är att alla som vill arbeta som volontärer i Vintervärme kommer att få en särskild utbildning, säger Johan Husberg församlingsherde i Karlstads pastorat och talesperson för nätverket.

Under sju år har nätverket Vintervärme gett värme av olika slag till Karlstads hemlösa. Under vintern som gick kunde man dock inte erbjuda sovplatser, istället levererade man mat och kaffe med en så kallad foodbike.

Nu har nätverket fått tillgång till Älvkullegymnasiets lokaler och kommer att ha plats för 15 boende. Målet är att erbjuda hemlösa en sovplats från den 10 januari och tre månader framåt.

– Vi har fått erbjudande om en lokal och just nu förhandlar vi avtalet, förklarar Johan Husberg.

Samtidigt söker man volontärer och i klippet berättar Johan Husberg mer om vad de kommer få för utbildning och varför.

I NÄTVERKET VINTERVÄRME INGÅR

Svenska kyrkan, Karlstads pastorat, Karlstads kyrkliga stadsmission, RIA Hela människan, Rotary Karlstad City, Karlstads kommun, Pingstkyrkan, Equmeniakyrkan, Tingvallakyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.