Under de senaste kvällarna har det varit stökigt på nätverket Vintervärmes boende för hemlösa i Karlstad Foto: SVT

Stökiga gäster tvingar Vintervärme att stänga

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste kvällarna har det varit stökigt på nätverket Vintervärmes boende för hemlösa i Karlstad. Säkerheten för boende och volontärer sägs inte kunna hållas och man väljer därför att stänga boendet för vintern.

I ett pressmeddelande skriver de ansvariga för boendet att stöket berott på att besökare blivit upprörda när det inte fanns sängplatser nog.

”När det stod klart att alla inte skulle få plats var det flera som uppträdde hetsigt och otrevligt”, står det i pressmeddelandet.

Under gårdagsnatten var många personal och volontärer på plats men efter att man kommit fram till att säkerheten för gäster eller volontärer inte gick att garantera tog man beslutet att stänga för säsongen.

Nätverket konstaterar att man inte kommer kunna öppna mer i vinter utan nu ska se över arbetssätt och organisation för att se om det kan bli aktuellt att ha ett vinterboende öppet i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.