VM-rallyt i Värmland hotat

Uppdaterad
Publicerad

De striktare kraven på arrangörerna kan göra att Rally Sweden tvingas lämna Värmland.

Det är inte bara service platsen i Hagfors som är under flytt. Hela rallyt kan komma att flytta 2017.

Svenska rallyts vd, Glenn Olsson, har känt till den kritik som funnits mot Värmland som arrangör. Det har handlat om brist på boende och att rallyt varit för utspritt:

– De har en kravspecifikation som alla arrangörer får rätta sig efter. Det som har hänt i många andra länder att de flyttar till större städer och får ganska kompakta rallyn på det viset, säger Glenn Olsson och fortsätter:

– Vår förhoppning är att vi kan hålla en förhandling och dialog som gör att vi kan ha Värmland som bas. Vi vill bevara vårt VM-rally i Sverige och vi kan inte bara i vår kommunikation mot vår promotor och FIA säga att det är Värmland som är enda lösningen, säger Glenn Olsson.

Vilka andra alternativ är det?

– Vi vet att det finns orter som är vana att hantera stora evenemang. Senast har vi Dalarna och Falun/Borlänge och så finns det Östersund. Det är de som är närmast på tapeten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer