Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska friidrottsförbundet, berättar om satsningen på virtuella löptävlingar. Foto: TT

Virtuella lopp ska gagna både motionärer och föreningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal motionslopp har ställts in under den pågående coronakrisen.
Men Svenska friidrottsförbundet hoppas att allmänheten fortfarande vill röra på sig – och lanserar nu en lösning för att det ska finnas möjlighet att springa olika lopp virtuellt.

Ett normalt år deltar cirka 600 000 löpare fördelat på drygt 500 lopp i Sverige. Så kommer det inte att se ut i år, åtminstone inte i traditionell mening.

Men med friidrottsförbundets nya satsning är tanken är att både motionärer och föreningar ska tjäna på att motionslopp genomförs i en virtuell verklighet. I korta drag handlar det om att deltagarna kan anmäla sig till ett specifikt lopp och sedan springa samma distans någon annanstans, exempelvis skulle det vara möjligt att genomföra Stockholm marathon på Karlstads gator.

En app är allt som behövs

Allt sköts via en app som både arrangörer och deltagare använder för att bland annat lägga upp resultat och annan information.

Se Svenska friidrottförbundets generalsekreterare Stefan Olsson berätta mer om satsningen i videon här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet