Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Degerforssupportrar fastnade i snöstormen och tvingades se premiären i Växjö på en sportbar i Skövde. Foto: Privat

Vulkaner fast i snöstormen – missade premiären i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal supportrar från Degerfors supporterförening Vulkanerna fastnade i den stora snöstormen på väg till Superettan-premiären i Växjö.

Istället för att avnjuta matchen på plats fick Vulkanerna se matchen på en sportbar – i Skövde.

– Resan ned var snöig och åt helvete eftersom vi inte kom fram till målet, säger Vulkanernas ordförande Hamed Parash Par.

Ett 50-tal Vulkaner lämnade Stora Valla med buss vid lunchtid för att ta sig till Växjö och Degerfors Superettapremiär mot Öster.

Men problemen började redan i Gullspångstrakten med kollosala mängder snö och bilköer. Med ett par timmar kvar till matchstart insåg vulkanerna att man aldrig skulle hinna fram till Växjö.

Letade upp en nödlösning

– Vid femtiden hade vi tre timmars bilfärd kvar, och en DHL-lastbil framför oss som inte kom någonstans. Då fick vi börja fundera på en nödlösning, säger Hamed Parash Par till SVT Nyheter Värmland.

Det fick bli en sportbar med sändningsrättigheter i Skövde.

”Vet att vi stöttar”

– Vi ringde och kollade om de kunde ta emot oss, och om de kunde visa matchen. Och det gick. Vi tvekade in i det sista, vi hade kunnat komma till andra halvlek, men det var inte värt att chansa. Men killarna i laget vet att vi stöttar dem, och de vet att vi fick ge upp.

Premiären lär dock lämna bestående minnen.

– Ja, den här premiären kommer ingen av oss att glömma...

I klippet ovan kan du höra Hamed Parash Par berätta om resan och se hur Vulkanerna följde matchen på sportbaren i Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.