Straffhjälten Wille Jakobsson deppar efter att Öster kvitterat till 1–1 på tilläggstid. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Degerfors tappade segern på tilläggstid – oavgjord premiär

Degerfors såg ut att ta en övertygande premiärseger efter mål av Pashang Abdullah och straffräddning av Wille Jakobsson.

Men i tredje tilläggsminuten kom kallduschen. Chriss-Albin Mörfelt – som lämnade Degerfors i höstas – frälste Öster med 1–1-målet på tilläggstid.

Degerfors var stekheta i inledningen av matchen, med sex avslut på mål, varav två i målställningen, de första åtta minuterna.

Därför var det inte helt otippat att Degerfors tog ledningen med 1–0 i den 27:e matchminuten genom Pashang Abdullah.

När Wille Jakobsson lätt läste Adam Bergmark Wibergs straff i den 60:e minuten kändes det som Degerfors match.

Men. Icke. I den tredje tilläggsminuten kunde ex-Degerforsingen Chriss-Albin Mörfelt kvittera, och premiären slutade 1–1.