Kan dömas till fängelse Foto: TT

Misstänkte yxmördaren i Gräsmark kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den rättspsykiatriska bedömningen av den 36-årige man, som misstänks ha huggit ihjäl sin styvdotter, är klar. Mannen anses frisk nog att dömas till fängelse.

Den 21 maj i år larmades polisen till en fastighet i Gräsmark. En 21-åriga kvinna hade allvarliga skador efter flera hugg i huvudet med en yxa. Hon avled efter några dagar på Universitetssjukhuset i Örebro.

LÄS MER: Erkänner hugg med yxa

Yxmordet i Gräsmark

Den 36-årige mannen greps i fastigheten och åtalades för att uppsåtligen ha berövat kvinnan livet genom att tilldela henne nämnda hugg.

Bild från förundersökningen Foto: Polisen

Mannen fick genomgå en rättpsykiatrisk undersökning och nu är den klar.

– Han lider inte av en allvarlig psykiatrisk störning vilket betyder att han kan dömas till fängelse, säger åklagare Per Svensson.

Han anser att chanserna är goda för en fällande dom.

– Det kommer i så fall handla om ett långt fängelsestraff men vilken längd jag kommer yrka på, väntar jag med att säga, säger Per Svensson.

Rättegången mot 36-åringen startar den 17 november vid Värmlands tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Gräsmark

Mer i ämnet