Zettergren överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Annétthe Zettergren överklagar bedrägeridomen och vill slippa miljonskadeståndet.

Värmlands Tingsrätt fick idag in en överklagan från Annétthe Zettergren. Hon överklagar den åtalspunkt som gäller bedrägeriet mot Landstinget.

I överklagan skriver advokat Rickard Schönmeyr att ”det mot hennes bestridande inte är visat att hon gjort sig skyldig till grovt bedrägeri”.

Granskning av Zettergren

Zettergren yrkar att Hovrätten ogillar åtalet som gäller bedrägeri mot Landstinget och därmed befriar henne från skadeståndskravet på 3,9 miljoner kronor.

Vill ha sänkt straff

Zettergrens advokat skriver också att straffvärdet bör bli lägre även om Hovrätten kommer fram till samma beslut som Tingsrätten.

Däremot överklagar Annétthe Zettergren inte domen och skadeståndskravet på 367 000 kronor när det gäller bedrägeriet mot före detta sambon.

Åklagaren yrkar på strängare straff

Kammaråklagare Barbro Brännlund säger idag att hon kommer att anslutningsöverklaga.

– I tingsrätten yrkade jag på 4 års fängelse och det är där jag anser att straffvärdet ligger, säger Barbro Brännlund.

Hon kommer också yrka på att Zettergren döms att betala ett högre skadestånd till Landstinget.

– Jag anser inte att man i domen ska ta hänsyn till att hon kan bli av med sin legitimation, säger Barbro Brännlund till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av Zettergren

Mer i ämnet