Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Junior Willner, 13 år, jobbar som sommarinfluencer. Den som följer Junior kommer få ta del av hans vardag på landet, hans intressen, och tips på platser att besöka. Foto: SVT

13-årige Junior från Vårgårda är sommarinfluencer – Gör inlägg om att vara ung på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

13-åriga Junior Willner från Vårgårda har fått sitt första sommarjobb – som influencer. Uppdraget är att visa hur det är att vara ung på landsbygden.

– Det är jättespännande, säger han.

”Då ska jag lägga ut det här inlägget...” – Följ med Junior Willner ut på inspelning i klippet.

Genom den ideella föreningen Leader Sjuhärads instagramkonto får fyra unga sommarinfluencers som är bosatta på Sjuhärads landsbygd, visa hur det är att vara ung på landet. Under två veckors tid är det Junior Willners tur.

Den som följer honom kommer få ta del av hans vardag, hans intressen, och tips på platser att besöka. När en SVT träffar honom är det golf han vill tipsa om.

– Jag älskar golf, och det brukar jag hålla på med. Men det finns också annat att göra här, säger Junior Willner.

Projektledaren: ”fantastiskt bra insatser”

Innan Junior Willner tog över Instagramkontot har andra ungdomar, bland annat från Tranemo och Marks kommun, styrt inläggen. Totalt är det fyra ungdomar mellan 13 och 25 år som jobbar som sommarinfluencers. 

Den ideella föreningen Leader Sjuhärad arbetar med landsbygdsutveckling, och instagramkontot som drivs av unga är ett av föreningens projekt.

Som sommarinfluencer ska ungdomarna lägga upp en ”contentplan”. Planen ska visa upp olika platser och aktiviteter som Sjuhärad har att erbjuda.

– För oss är det viktigt att anställa geografiskt utspridda representanter, och med en bredd i ålder, säger Mathias Melo, som är projektledare.

Hur har det gått för era sommarinfluncers än så länge?

– De har gjort fantastiskt bra insatser. Vi ger dem ansvar och fria händer utefter en ram, och de gör det väldigt bra, säger Mathias Melo.

Junior Willner berättar om vad han vill sprida för känsla med sina inlägg.

– Att det är trevligt att bo här. Man hör inte så många bilar som kör överallt. Det har sin lilla charm typ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.