Jonas Wickstrand, 3:e generationens fiskhandlare i Feskekörka. Foto: SVT

Massivt stöd för handlarna i Feskekörka

Publicerad

Fiskhandlare i Feskekörka har reagerat på att de kanske inte får öppna igen efter den planerade renoveringen nästa år. Jonas Wickstrand, handlare sedan flera år tillbaka, har nu startat en Facebook-grupp som i skrivande stund samlat över 19 000 medlemmar på ett dygn.

– Det är fantastisk spridning. Att det väcker sådana känslor med Feskekörka, men det är ju det vi känner själva, säger säger Jonas Wickstrand, som driver Öckerö fisk, och är 3:e generationens fiskhandlare i Feskekörka.

Under torsdagen kring lunch skickades ett mejl ut till alla handlare om att styrelsen för Higab, som förvaltar Feskekörka, kommer att stänga för renovering under nästa år. Vad som händer med fiskhandeln inne i kyrkan därefter är osäkert. Det oroar handlarna, som i flera år fört en dialog om att byggnaden behöver renoveras.

– Det var som en blixt från klar himmel, med tanke på att det har skjutits på det här renoveringsprojektet år efter år, och våra kontrakt har förlängts med ett år i taget, säger Jonas Wickstrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer