Foto: Christian Svensson/SVT

20-åring häktad för storbranden i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-års åldern som suttit anhållen, misstänkt för inblandning i storbranden i Skövde, häktades idag. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

– Det är ju bra att tingsrätten har gått på åklagarens linje, det ger oss möjlighet och tid att utreda vad som har hänt, säger Magnus Karlsson, gruppchef för grova brott i Skaraborg.

Det var i förra veckan som larmet om storbranden i stadsdelen Södra Ryd kom. Då fick över hundra personer lämna sina hem efter en brand som startade i en lägenhet och spridit sig via fönstret upp till taket.

Släppt på fri fot

– Det var tre huskroppar som brann och och ett hundratal personer evakuerades, säger Magnus Karlsson till SVT Nyheter Väst.

Branden i Skövde

Ytterligare en person anhölls misstänkt för delaktighet i branden, men han släpptes på fri fot under helgen.

– Misstankarna mot den personen kvarstår. Av utredningstekniska skäl så uttalar vi inte något mera i det här fallet. Vi är inne i ett intensivt utredningsskede och vi vill inte löpa risken att förstöra den fortsatta utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Skövde

Mer i ämnet