200 nya platser i äldrevården

Uppdaterad
Publicerad

Det är målet för samarbetspartierna i Kungälvs kommun.

Det ska bli runt 200 nya vårdplatser för äldre i Kungälv. Det säger nu samarbetspartierna som vill sänka hemtjänstkostnaderna.

Trots att det är sommar och semestertider sitter två socialdemokratiska Kungälvspolitiker i ett inglasat rum på stadshuset med grafer och staplar. De presenterar sitt förslag på runt 200 platser till för kommunens ökande antal äldre. Detta på åtta år.

– Det här är ju jätteviktigt för att våra gamla ska känna sig trygga och att de kan få bo i vår kommun, säger Linda Åshamre (S) ordförande i sociala utskottet i Kungälv.

Billigare med äldreboende

Redan nu har kommunen upphandlat 40 platser i Ytterby. Kontraktet är skrivet från och med nästa år, och tre år framöver, men troligtvis kommer de vara tillgängliga redan till hösten. När kommunen tittat på de ökande hemtjänstkostnaderna har de sett att det, i vissa fall, blir billigare att ge dem en äldreboendeplats. De 200 nya platserna är inget löfte utan ett mål men politikerna är optimistiska.

– Vi har en investeringsplan och vi har pengarna till det och vi hoppas att vi kan leverera de här platserna, säger Linda Åshamre (S).

Vad skulle kunna komma emellan?

– Om det blir överklagningar eller förseningar som skulle kunna göra att det blir ett färre antal platser under de här åren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar äldrevården

Mer i ämnet