Arenafakturor hos kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Arenaskandalen i Vänersborg rullar vidare. Ett stort antal byggfakturor för sammanlagt över 18 miljoner kronor som kommunen inte betalat i tid trots att de är godkända av projektledningen, har nu hamnat hos kronofogden.

Flera månader hargått sedan invigningen och verksamheten i Vänersborgsarenan är så gott som ifull gång. Men byggfakturorna fortsätte att trilla in till kommunen som tillslut, dan före julafton, beslutade att stoppa alla vidare utbetalningar isamband med arenabygget.

Ett beslut somdrabbat flera enskilda entreprenörer. BIAB i Trollhättan är ett av de företagsom nu tvingats vända sig till kronofogden för att få betalt för utfört jobb.

Arena Vänersborg

Västnytt har gåttigenom ett stort antal av de fakturor som hittills blivit stoppade och många avdem förföll redan för flera månader sedan. Företagen har skickat otaligapåminnelser utan att få svar alltså långt innan kommunen beslutade om attstoppa betalningarna.

Detta är fakturor somredan godkänts av projektledningen för arenabygget. Hittills har kommunenbetalat 246 miljoner kronor för bygget, till det kommer stoppade fakturor föromkring 25 miljoner varav 18 redan gått till kronofogden.

Dessutom fortsätterfakturor att komma in. Med dröjsmålsräntor och rättegångskostnader videventuella tvistemål kommer beloppet att ytterligare öka avsevärt

Medan utredningenpågår och projektföretaget wsp och kommunen bråkar om vems felet är så är detde små entreprenörerna och skattebetalarna i Vänersborg som kommer ikläm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arena Vänersborg

Mer i ämnet