Arrangörerna flyr kylan

Uppdaterad
Publicerad

Problemen för Arena Vänersborg fortsätter. Nu sviker arrangörerna efter rykten om att det är för kallt för publiken. Arrangemanget Familjens julkalas flyttar till mindre och förmodligen varmare lokaler.

En av anledningarnatill att Arena Vänersborg blev mer än 150 miljoner kronor dyrare än vadfullmäktige faktiskt beslutat om, är att man ville ha en arena som skulle kunnaanvändas till mycket mer än bara bandy. Till exempel mässor, konserter ochteaterföreställningar.

Men här har det alltså återigen uppstått ett problem, publiken klagar på attkylan i hallen, den går genom märg och ben. Och ryktet verkar ha spritt sig.Helgens julkonsert, som skulle ha gått av stapeln i arenan, flyttar. Allt förfå biljetter har sålts.

Arena Vänersborg

– Det här är ett framgångsrikt arrangemang, säger arrangören Kristian Wejshag.Vi arrangerar det på ett par andra ställen, ett har sålt fullt och ett harpasserat 2 000. Men i Vänersborg har vi inte fått fart på det än. Och vi harfått en del frågor från kunder om det här att det är kallt i arenan.

Kan kosta ett par miljoner

På arenan är man väl medveten om problemen.

– Vi har problem när det är sittande arrangemang, då blir det dragigt runtbenen på folk som sitter ner, säger Bo-Göran Karlsson, teknisk driftschef.

Framför allt saknas golv att lägga ovanpå isen. Kommunen äger tvåtusenkvadratmeter men det förslår inte för att hålla kylan borta, isen är åttatusenkvadratmeter stor. Och ser man till hur andra liknande arenor har löstkylproblemet krävs betydligt mer än ett golv.

– Jag tror vi behöver ha någon form av kraftigare avskiljning, en vägg, flerventilationsaggregat som trycker ner värmen på ett bättre sätt. Och då kanskeman behöver lägga ett par miljoner till, säger Bo-Göran Karlsson. Jag hållermed om att vi måste komma tillrätta med det här problemet och det ska vi göra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arena Vänersborg

Mer i ämnet