Arena Vänersborg på väg att bli rättssak

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga S- och C-politiker avsäger sig sitt uppdrag i Barn- och ungdomsnämnden i Vänersborgs kommun.

Tidigare harrevisorerna förordat att inte ge Barn och ungdomsnämnden, som är den nämnd somansvarat för bygget av Vänersborgsarenan, ansvarsfrihet.

På onsdagen skafullmäktige fatta det slutliga beslutet i ansvarsfrihetsfrågan. Att nu samtligaS- och C-politiker avsäger sig sitt uppdrag kan ses som en fingervisning åtvilket håll fullmäktige väntas rösta.

Arena Vänersborg

Arenan har hittillskostat kommunen nära 300 miljoner kronor, det är mer än dubbelt så mycket somvar beslutat och budgeterat.

Vänersborgs kommunplanerar att stämma det konsultföretag som ansvarat för bland annat samordningoch styrning av bygget av Arena Vänersborg.

Ett projekt somkostnadsmässigt rakat i höjden, från planerade 140 miljoner till mer än detdubbla.

Kommunen ska kräva bolaget på minst 3,3 miljoner kronor med hänvisning tillbristande ekonomihantering, bland annat ett uteblivet vite från en underleverantör,skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arena Vänersborg

Mer i ämnet