Den åtalade mannen ertappades med pilpåge Foto: Ur polisens förundersökning

25-åring ertappades med pilbåge – åtalas

Publicerad

En man i 25-årsåldern från Vara åtalades på torsdagen misstänkt för en rad brott – däribland att han haft både en kniv, och en pilbåge med tillhörande pil, i sin bil.

– Det här är ju något som kan användas som vapen. I det här fallet var den här mannen påverkad när de här sakerna togs i beslag, och då anser vi att syftet med de här sakerna var att användas som vapen, säger kammaråklagare Sofia Karlsson, vid åklagarkammaren i Skövde.

Kniven och pilbågen påträffades i mannens bil i samband med ett ingripande i Helsingborg. 25-åringen erkänner brott men har uppgett att han gärna vill behålla sin pilbåge, och att den inte ska förverkas.

Den unge mannen åtalas också för flera fall av olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Han erkänner de flesta av åtalspunkterna, men nekar till åtminstone ett fall av olovlig körning. Sedan tidigare är samma man dömd för en rad mindre brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.