28-åring döms till livstids fängelse för mord i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man har dömts för ett mord på sin granne i Kortedala i slutet av januari förra året. Han döms även för att ha knivhuggit sin ex-flickvän i hennes bostad.

Det var den 22 februari som polisen hittade en död man i en lägenhet i Kortedala. I samma lägenhetshus bodde den nu dömda 28-åringen och hans ex-flickvän.

Grannar hade under en tid klagat på dålig lukt i trapphuset och det visade sig att mannen varit död sedan någon gång mellan den 28-29 januari. Han ska ha dött genom knivstick i hjärtat.

28-åringen har tidigare misshandlat grannen och döms nu för mord på denne.

Döms för flera brott

28-åringen döms också för att samma helg försökt döda sin exflickvän genom att hugga henne ett antal gånger på flera olika ställen på kroppen. I utredningen framkom det att paret hade gjort slut bara dagar innan dåden.

Mannen döms även för en rad andra brott, bland annat våld mot tjänsteman och misshandel. Mannen döms till livstids fängelse för de olika brotten.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.