Foto: SVT

30-tal drabbade samlade på skola

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens dramatiska händelse har de som drabbades av branden nu fått frukost och krisstöd på Karl-Johansskolan.

– Några befinner sig i krischock och en del har praktiska frågor, säger Jan Holmlund sektorschef vid Majorna-Linné stadsdelsförvaltning.

Totalt utrymdes tre trappuppgångar i nattens brand på Kommendörsgatan i Majorna. Ett 30-tal av evakuerade har samlats i Karl-Johansskolan, där kommunen ordnat med en uppsamlingsplats.

– Andra har också valt att istället åka hem till anhöriga, säger Jan Holmlund.

Mat serveras

Stadsdelens kök som normalt servar äldreboenden och skolor har levererat frukost till de drabbade och även lunch och middag kommer att erbjudas. 

– Krisstödsgruppen är på plats och erbjuder individuellt stöd, säger Jan Holmlund.

Det är oklart om när de boende kommer att kunna återvända till sina lägenheter. Vid 12-tiden kommer räddningstjänsten att ge mer information till de boende.

– I första hand är ska de vända sig till försäkringsbolagen. Men är inte boendefrågan löst ikväll så är det vårt ansvar att lösa det, säger Jan Holmlund.

Ingen person har kommit till skada i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.