Den försvunna bebisen återfanns utanför en livsmedelsbutik. Foto: Thomas Johansson/TT

Kvinna anhållen – misstänks ha rövat bort bebis

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern är anhållen och skäligen misstänkt för människorov av den bebis som under tisdagen försvann utanför en förskola i Göteborg. Kvinnan nekar till brott och hennes advokat uppger att hon inte haft uppsåt till brott.

Kvinnan i 40-årsåldern greps under tisdageftermiddagen efter att en bebis försvunnit utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. På onsdagen anhölls kvinnan skäligen misstänkt för människorov.

– Den misstänkta kvinnan har nu fått en offentlig försvarare och förhör kommer att genomföras under eftermiddagen i dag. I övrigt arbetar vi vidare med sedvanliga utredningsåtgärder som bland annat att säkra spår, förhöra vittnen och liknande, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Enligt kvinnans advokat Hans Billeskans, som uttalar sig i tidningen Aftonbladet, så förnekar kvinnan brott. Hon har enligt advokaten inte haft uppsåt till någon brottslig gärning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet