Gudrun Dahlgren tittar ut över det som tidigare var parkering vid Solhöjden. Foto: Privat

86-åring förlorar parkeringsplats vid seniorboende på Öckerö

Uppdaterad
Publicerad

När Solhöjdens äldreboende på Öckerö byggs försvinner parkeringsplatser vid seniorboendet intill. En av dem som förlorar sin parkeringsmöjlighet är 86-åriga Gudrun Dahlgren som har sjukdomen kol.

– Bilen är helt avgörande för hennes sociala liv, säger dottern Monika Rossing.

Gudrun Dahlgren har kol och svårt att gå, men kan med hjälp av sin bil besöka vänner och ta sig till sociala aktiviteter. När hon flyttade till Solhöjdens seniorboende för två år sedan kunde hon ställa sin bil på en besöksparkering.

När Solhöjdens äldreboende började byggas intill seniorboendet i våras försvann flera parkeringsmöjligheter. Gudrun Dahlgren fick besked om att de tolv platser som blev kvar skulle gå till dem som anmälde intresse först.

Öckerö

– Hon köpte ett frimärke och skickade sin ansökan direkt. Tyvärr med snigelposten, säger Monika Rossing.

Kritisk till att ingen biståndsbedömning gjordes

Dottern är kritisk till att Öckerö Fastigheter inte gjort någon behovsbedömning när de fördelat parkeringsplatserna. Hon säger att det bara är fem personer som ansökt om plats utan att få någon, och menar att det borde gå att få fram det fåtal platser som saknas. Monika Rossing nämner en bred väg i närheten som ett alternativ.

Hans Andreasson är vd på Öckerö Fastigheter. Han säger att bolaget inte äger marken vid vägen. På området omkring seniorboendet kommer man att se över möjligheten att få fram fler parkeringsplatser när äldreboendet är färdigbyggt i slutet av nästa år.

– Som det ser ut nu finns det inte plats för fler, säger han.

”Vi är begränsade av den ytan som finns”

Är inte behovet av parkeringsplatser särskilt stort vid ett seniorboende där många har svårt att gå?

– Jo absolut, så är det, vi förstår det. Vi är begränsade av den ytan som finns, men arbetar med kommunen bland annat för att förbättra de kollektiva möjligheterna.

Hans Andreasson säger att han förstår att Gudrun Dahlgren upplever det som orättvist att hennes ansökan kom in senare än de som skickades via mail.

– Men alla som har bil har ju bil. Vi valde att använda oss av först till kvarn. Alla hade samma möjlighet att skicka in en ansökan säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Öckerö

Mer i ämnet