Charlotte Terner, VD Aeroseum är mycket nöjd att flygupplevelsecentret har öppet igen efter fyra månaders stängning. Foto: SVT

Aeroseum öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen öppnade Aeroseum i Göteborg efter att ha varit stängt i fyra månader. Det är ett flygupplevelsecenter i Säve som har tappat knappt hälften av sina besökare.

– Fantastiskt roligt att få slå upp portarna igen! säger Charlotte Terner, VD Aeroseum.

Man får ge sig en bra bit in i det atombombssäkra berget innan man kommer fram till lokalerna som innehåller mycket av Sveriges flyghistoria. Här finns ett antal helikoptrar, flygplan som till exempel Tunnan, Lansen, Draken och Viggen. Men även åtta flygsimulatorer och mängder av små modeller av flygplan. Det mesta tas upp, allt från månlandningarna till spioneri under kalla kriget.

– Det är barnfamiljerna som hittat hit igen, säger Charlotte Terner, VD Aeroseum.

 – Pensionärerna avvaktar nog tills vaccineringen är klar.

Ett normalt år brukar Aeroseum ha 60 000 besökare, majoriteten barnfamiljer, under förra året blev det drygt hälften: 36000 och då var det den relativt lugna cornasommaren som räddade läget.

Aeroseum har satt ett maxantal besökare till 350 personer i anläggningen och är öppet på helgerna under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.