Under natten till söndagen försökte en knivbeväpnad kvinna attackera fem personer i Hjo, men avväpnades på platsen. Foto: TT

Kvinna med kniv avväpnades i Hjo

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen försökte en kvinna med kniv attackera och hugga fem personer på Stora torget i Hjo. Kvinnan avväpnades dock av personer på plats och ingen skadades allvarligt.

Polisen fick larmet 02.18 natten till söndagen. En utåtagerande kvinna hade då försökt knivhugga fem personer på Stora Torget i Hjo.

– De övermannade henne och tryckte ner henne mot marken och höll kvar henne till polisen kom, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

En person fick lindriga skador i handen vid händelsen.

– En person fick avvärjningsskador men de var inte så farliga utan togs om hand på plats, säger Christer Fuxborg.

Skadade sig själv

Polisen grep kvinnan. Just nu vet man inte vad som ligger bakom hennes agerande.

– Nej, det vi vet är att hon inte mådde så bra varken innan eller efter händelsen. När hon övermannades och låg på marken slog hon sitt huvud blodigt mot asfalten. Därför fick vi ta henne till sjukhus först före polishuset, säger Christer Fuxborg.

Vet ni om personerna kände varandra?

– Nej, det har vi ingen uppgift om, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Kvinnan är misstänkt för fem försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.