Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Beatrice Rämsell, advokat. Foto: TT / Advokatbyrån RämsellVisa alla (2)
Visa alla (2)

Advokaten: ”Ex-pojkvännen var inte i lägenheten”

Uppdaterad
Publicerad

Det går inte att förklara hur Wilma har dött. Därför måste man kunna tänka sig att andra saker har hänt än att ex-pojkvännen är skyldig. Så avslutade ex-pojkvännens advokat Beatrice Rämsell sin presentation.

Wilmas ex-pojkvän nekar till att ha något med hennes försvinnande eller död att göra. På torsdagen höll försvarsadvokaten Beatrice Rämsell sin presentation i Uddevalla tingsrätt. Hon började med att kritisera åklagaren för att inte ha gett en korrekt bild.

– Vi vill ha en allsidighet i materialet så att domstolen kan få en nyanserad bild, sa Rämsell.

Bland annat lyfte hon fram en lapp som hittats i ex-pojkvännens cell, där han skrivit:  

”Gud vet att jag är oskyldig, jag är ingen mördare, jag är en fri man och jag ska till min kärlek. Förlåt mig mamma och pappa. Jag älskar wilma för mycket.” stod det på lappen.

Enligt advokaten ska ex-pojkvännen inte ha varit hemma när vittnen hörde att bråk i lägenheten den 14 november, då åklagaren menar att Wilma ska ha mördats.

”Vittnen utsätts för påtryckningar”

Den mordmisstänkte tog tåget mot Göteborg vid halv sju-tiden och kom hem först vid halv elva-tiden, efter att han hämtats av polis på motorvägen utanför Ljungskile.

– Man har sökt efter blod i polisbilen men inte hittat något från min klient, sa Beatrice Rämsell.

Advokaten tog också upp att det har varit svårt att få människor att vittna till fördel för den misstänkte eftersom de utsatts för påtryckningar.

– De vågar inte komma till rättegången efter hat och hot, det är viktigt att ha med sig för rätten. Det är svårt att berätta på ett opåverkat sätt, sa Rämsell.

Enligt försvaret är oklarheterna så många att man inte kan bortse från alternativa förklaringar till hur Wilma dog. I slutet av sin presentation lyfte hon fram det rättsmedicinska utlåtandet.

– Dödsorsaken eller dödssättet har inte kunnat bevisas, man måste ha ett öppet sinne för alternativa förklaringar.

Här kan du läsa mer om vad åklagaren menar har hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet