Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kammaråklagare Jim Westerberg anländer till Uddevalla tingsrätt. I dag presenterar han sin bild av vad som hänt i lägenheten vid tiden för det misstänkta mordet på Wilma. Foto: TT

Åklagaren: ”Hon har utsatts för ett upprepat våld”

Uppdaterad
Publicerad

En relation präglad av svartsjuka, gräl och bråk. Med ett tydligt övertag för den äldre pojkvännen. När 17-åriga Wilma gjorde slut mördades hon. Det menar åklagaren Jim Westerberg är bakgrunden till det misstänkta mordet. Den tidigare pojkvännen nekar till brott.
– Wilma var utsatt och den misstänkte hade ett klart överläge, sa åklagaren.

Tunn och klädd i grå kläder leddes den misstänkte mannen i 20-årsåldern in i Uddevalla tingsrätt. Under förmiddagen lyssnade han intensivt och intresserat på åklagaren Jim Westerbergs berättelse om mordet på 17-åriga Wilma Andersson. Hans flickvän sen två år tillbaka.

Den första dagen var vigd åt åklagaren. Han ska presentera vad han menar hände i lägenheten den 14 november.

Förhållandet i fokus

Berättelsen tog avstamp i parets förhållande. Wilma, 17, var betydligt yngre när de träffades och det var han som hade övertaget, menade åklagaren. Dagen före det misstänkta mordet ska Wilma ha gjort slut.

– Hon har utsatts för ett upprepat, trubbigt våld, sa åklagare Jim Westerberg i rätten.

Han berättade också att man funnit blod från Wilma på flera ställen i lägenheten.

Nya bevis

Men under tiden fram till tisdagens förhandling har man genomfört nya analyser. Enligt utredningen har den misstänkte satt sina bara fötter i Wilmas blod, som hittades i lägenheten. Totalt ska man ha hittat tre fotavtryck, två vänsterfötter och en högerfot.

Enligt åklagaren knyter det ex-pojkvännen än mer till mordet.

Dna funnet

Åklagaren pekade också på att man funnit dna från den misstänkte mannen på folie som huvudet var inlindat i, när det hittades dolt i lägenheten.

– Det finns ingen annan person som varit i lägenheten, han är den sista person som såg Wilma i livet.

Den misstänkte mannen har hela tiden nekat till att han ska ha mördat Wilma. Enligt honom ska paret ha bråkat den 14 november och då ska Wilma ha lämnat lägenheten.

En av den misstänktes advokater har tidigare riktat kritik mot vad han menar är brister i utredningen. Läs mer om det i denna artikel.

FOTNOT: Den misstänkte ska höras på fredag och inte på torsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet