Foto: Privat Niklas Göransson

Äldre kvinna död efter tidigare brand i Hisings Backa

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 85-årsåldern som skadades svårt i en lägenhetsbrand i Hisings Backa för några veckor sedan har avlidit. Det bekräftar nu polisen. Kvinnan har vårdats för livshotande skador sedan branden ägde rum.

Branden utbröt i en lägenhet en trappa upp i huset och spred sig även till lägenheten ovanför den 12 april. Ett tiotal enheter från räddningstjänsten var tillsammans med polis på platsen.

Tre personer fick föras till sjukhus efter att den fullt utvecklad brande rasade i ett stort bostadshus på Hisingen i Göteborg.

Kvinna misstänkt för branden

Enligt polisen rör det sig om en misstänkt mordbrand och en kvinna i 35-årsåldern har suttit häktad för branden, men nekar till brott. Hon är fortfarande misstänkt.

Räddningsinsatsen var dramatisk och flera personer hoppade från sina balkonger när branden härjade. Nu bekräftar polisen till P4 Göteborg att den äldre kvinnan som vårdats för livshotande skador på Linköpings universitetssjukhus har avlidit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.