Äldre man försvunnen i Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14.30 på tisdagen anmäldes en 82-årig man försvunnen från centrala Stenungsund. Nu vädjar polisen till allmänheten om tips som kan hjälpa dem att hitta mannen.

Vid 16-tiden på onsdagen var mannen ännu inte funnen.

– Mannen är ännu inte anträffad. Vi har gjort åtgärder under kvällen och morgonen och inlett första steget i en räddningsinsats säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson, polisen region Väst.

Dement och svårt att orientera sig

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips om mannen som man uppger är runt 175 centimeter lång med normal kropssbyggnad. Vid försvinnandet var han klädd i grå jacka, svarta byxor, mörkblå mössa och glasögon.

Mannen är dement och har svårt att orientera sig men har god kondition och kan röra sig i skog och mark.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Försvaret på plats

Under dagen har Försvarsmakten bidragit med folk samt med några mc-ordonnanser. Vid 15.30-tiden har Missing People dragit ihop frivilliga för att hjälpa till i sökinsatsen.

– Och vi har många enheter på plats. Radiobilar och hundförare, förstås, men även rytteriet. Vi söker också med våra drönare, berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson under onsdagseftermiddagen.

Eftersom många personer var ute i terrängen och sökte efter mannen redan under tisdagkvällen blev det närmast en omöjlig uppgift att söka med hund i vissa områden, enligt uppgift.

Även Search and Rescue, SAR, Kustbevakningen och Sjöpolisen uppges delta i sökinsatsen.

I området finns både skogspartier och vatten, och allt eftersom tiden går minskar hoppet om att finna mannen vid liv.

Söker efter en bil

Enligt en tipsare ska en mörk Skoda kombi ha stannat och plockat upp den gamle mannen vid 15-tiden igår. Polisen söker men har ännu inte hittat bilföraren. Det rör sig om endast ett tips, inte flera vittnesuppgifter.

Tipsaren har berättat att bilföraren ska ha stannat på Hallernavägen och frågat efter en adress till mannen. Därefter ska han ha kört vidare i riktning mot Hallerna och Nösnässkolan.

Intensifierar sökarbetet

Under torsdagsmorgonen var mannen fortfarande inte påträffad. Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg kommer man under dagen att intensifiera sökarbetet och kolla upp tips som inkommit sent under morgondagen.

– Det kommer bli en stor sökinsats under dagen idag. Vi vill fortfarande flagga för tips. Ju fler ögon desto större chans att vi hittar mannen, säger Christer Fuxborg.

I synnerhet hoppas man att fler vill kontrollera sina uthus, växthus eller andra utrymmen där man kan tänka sig att mannen kan ha tagit sin tillflykt.                                         

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.