Under fredagen räddade Ali Shahdaei ett barn från en lägenhetsbrand i Majorna i Göteborg. Hör honom berätta om insatsen i klippet ovan. Foto: SVT

Ali räddade barn från lägenhetsbranden i Majorna

Uppdaterad
Publicerad

Ali Shahdaei, 58, rusade ut med familjen när han kände röklukten. Väl ute såg de hur en granne satt i ett öppet fönster till den våldsamt brinnande lägenheten – tillsammans med sin lille son som han gjorde sig beredd att släppa ner.

Ali Shadaei jobbade hemifrån och kände plötsligt röklukt. När han öppnade dörren till trapphuset blev röklukten väldigt stark och han skyndade sig att få ut hela familjen.

När de kom runt huset såg de öppna lågor och bolmande svart rök från en grannlägenhet. I ett öppet fönster satt grannen tillsammans med ett barn.

– Jag såg att han var beredd att släppa ner barnet och förstod att det var llivsfarligt från den höjden, även om han först hade kastat ut ett par madrasser. Så jag ropade till honom att vänta, berättar Ali Shahdaei.

En stund senare blev situationen desperat. Räddningstjänsten hade ännu inte hunnit fram. Ali förstod att han måste försöka ta emot den lille pojken med sina uppsträckta armar.

I klippet ovan berättar han själv hur det gick.

Polisen har tidigare uppgett att ingen person ska ha fått några allvarliga skador vid branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.