Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alice berätta om hur hon vaknade av att hennes lägenhet var översvämmad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Alice Holmer Lazar vaknade av en översvämmad lägenhet i Majorna – fick miljoner visningar på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Att vakna upp av en översvämmad lägenhet skulle nog många beskriva som en mardröm – för 26-åriga Alice Holmer Lazar blev den mardrömmen sann.

När Alice filmade sin reaktion blev hennes klipp viralt på sociala medier.

– Det var som ett vattenfall vid badrumsdörren, säger Alice Holmer Lazar.

Natten till lördag vaknade Alice, som bor i Majorna i Göteborg men är från Lilla Edet, plötsligt av att hennes lägenhet var översvämmad, vilket Ttela var först med att berätta.

– Jag låg och sov och tänkte först att det var min dusch som droppade. Men sen när jag gick till badrummet så sprutade det vatten från väggarna, säger Alice Holmer Lazar.

Hennes första tanke var att det var ett rör som hade sprängts. Väggarna i klädkammaren var blöta och kläderna likaså. I köksskåpen droppade det vatten och bänkskivan var genomblöt.

Blev viral på social medier

Hon filmade en video med mobilen som hon skickade till sin syster som senare la ut videon på sociala medier. Videon blev snabbt viral och på drygt tre dagar hade den fått 1,5 miljoner visningar.

– Jag är helt hysterisk och nyvaken i videon. Jag fattar ju knappt vad som händer, säger hon.

Oklart kring kostnader

Exakt vad som orsakat vattenläckan är ännu oklart men i reaktionerna på den virala videon har mycket handlat om människor som tycker synd om Alice eller som varit med om samma sak. Enligt Fastighetsägarna inträffar över 100 000 vattenläckor i bostäder varje år.

Många har teorier om kostnaderna och undrar om det är Alice som kommer få betala. Men eftersom hon har en hemförsäkring med bostadsrättstillägg kommer hon förmodligen själv inte behöva stå för några större kostnader.

Generellt sett kan det däremot skilja sig från fall till fall.

– Om man själv har varit vårdslös och översvämmar sin lägenhet kan man i värsta fall inte få någon ersättning alls för skadorna i lägenheten, säger Peter Stark, jurist och expert på frågor om boendeförsäkringar.

Både skrattar och gråter

Trots att det verkar som att stora delar av lägenheten behöver rivas och renoveras kan Alice i efterhand se på det hela med ro.

– Jag gråter och skrattar samtidigt, men jag låter ju rolig i videon när jag är så hysterisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.