Foto: Berit Roald/TT

Alingsås tidning lever vidare

Publicerad

För dryga ett år sedan började rekonstruktionen av WM media. Efter miljonskulder är rekonstruktionen nu över – och tidningarna fortsätter.

WM media äger Alingsås tidning och gratistidningarna Lerums tidning, Partille tidning och Härrydaposten. De äger även ett tryckeri. Men koncernen har haft skulder på uppemot 9,1 miljoner kronor.

 – Skulderna var inte så höga som vi först räknade med. När rekonstruktionen startade räknade vi med 12 miljoner kronor, säger Johan Söveland, advokat och rekonstruktör.

LÄS MER: Efter Stampen- ytterligare fyra lokaltidningar hotade

Fodringsägaren Stampen har gått med på ett ackord. Rekonstruktionen vinner laga kraft i början av augusti. Samtliga tidningar kommer att fortsätta produceras.

– Sen så är faran inte helt över, men framtiden ser bättre ut, säger Johan Söveland.

– Sen får man se kring ägandet, ifall de väljer att behålla det eller sälja vidare. Det är en ägarefråga.

LÄS MER: Nytt hopp för hotade lokaltidningar

Ett år för rekonstruktion

Rekonstruktionen har pågått i lite dryga ett år. Från fackets sida är man nöjda över att rekonstruktionen är färdig, men man är missnöjd över att det tog så lång tid.

 – Flera medarbetare har slutat eftersom det har varit osäkert. Det har gjort att vi förlorat mycket kompetens, säger Stefan Samuelsson, klubbordförande på Alingsås Tidning.

SVT Nyheter Väst har försökt att nå vd William Michelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.