Vägen till verkstaden oroade Ali Hassan. Foto: SVT

Alis strid mot kommunen är över

Publicerad

Företagaren Ali Hassan i Borås stämde kommunen, förlorade och tvingades betala kommunens rättegångskostnader på nära 742 000 kronor. Nu har en förlikning nåtts. Då Ali dragit tillbaka överklagan behöver han nu endast betala hälften av kommunens kostnader.

– Nu samlar jag pengar för kommunen, säger han.

Det är en historia som sträcker sig tillbaka till 2017. På grund av arbetet med att dra ledningar till nya avloppsreningsverket på Sobacken blev det störningar vid Gässlösavägen. Ali Hassan såg färre kunder på bilverkstaden, något som han menade drabbade verkstaden ekonomiskt.

Ali Hassan stämde Borås Energi och Miljö på miljonbelopp. Men Mark- och miljödomstolen gick på kommunens linje. Visserligen slog rätten fast att arbetena och avspärrningarna försvårat framkomligheten under en lång tid, men det var enligt domstolen inte bevisat att verkstaden lidit ekonomisk skada.

Drog tillbaka överklagan

SVT har sökt Borås Energi och Miljö. I ett mejl svarar bolaget att domen var tydlig, att bolaget inte var skadeståndsskyldiga och det under hela den aktuella perioden funnits möjlighet för bilverkstadens kunder att ta sig till lokalen.

Ali Hassan överklagade domen. Men drog tillbaka överklagande efter att det träffats en förlikningsöverrenskommelse.

Hör Ali Hassan i klippet om hur han i dag ser på striden mot kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.