Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Första doppet för i år”, säger Emmy Siggesson. Högsommarvärmen kom till Västsverige lagom till Valborg och 1:a maj – och med värmen kom badarna. Foto: Alfred Larsson/SVT

Så länge stannar värmen i Västsverige – se göteborgarna premiärbada

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag och torsdag har Västsverige varit varmast i landet med högsommar-temperaturer över 25 grader. Och även om vattentempen inte riktigt hunnit med så tyckte en del att 10 grader var mer än nog för ett bad.

– Det är premiärbadet för i år, säger Emmy Siggesson innan hon kastar sig i vattnet i Fiskebäck i Göteborg.

Med temperaturer klart över 25 grader lockade Västsverige sina invånare till badplatserna under Valborgshelgen.

– Det var ju fantastiskt fint väder under 1 maj. Det var första gången i år som vi hade högsommarvärme, alltså temperaturer på över 25 grader, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Kallt i vattnet – men badarna kom ändå

Och även torsdagen bjöd på värme väl över 22 grader i Göteborg. Där samlades både surfare, solbadare och ”riktiga” badare som inte skrämdes av vattentemperaturer på under 10 grader.

– Första doppet för i år, så jag vet inte hur det är i vattnet, sade Emmy Siggesson innan hon tog klivet i havet vid Fiskebäcksbadet i Göteborg.

Hör mer från SVT:s meteorolog och se badarna i klippet.

”Det var fantastiskt fint väder under 1 maj”, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. Hör honom berätta om vädret som väntas framöver i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.