Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linuz Myrås Fält, som bor i Bäckefors, 30 minuter från Bengtsfors, var en av de som inte kunde ta sig hem med bussen under måndagen. Foto: SVT

All busstrafik i Dalsland ställs in på grund av halkan

Uppdaterad
Publicerad

All busstrafik i Dalsland är indragen på grund av halkan under måndagen. Busstrafiken beräknas vara inställd till klockan 04 på tisdagsmorgonen.

– Jag ska prata och se om jag kan sova hos någon polare, säger Linuz Myrås Fält, 15 år.

SMHI har utfärdat en gul varning för risk för plötslig ishalka över Götaland, Svealand och sydligaste Norrland. Till följd av halkan har all busstrafik i Dalsland ställts in. Busstrafiken drogs in klockan 15 och gäller trafikdygnet ut.

Västtrafik varnar för förseningar och inställda avgångar i Västra Götalandsregionen. Enligt Västtrafik är det framförallt problem på de mindre vägarna där det ännu inte är saltat.

Linuz Myrås Fält skulle tagit bussen hem till Bäckefors från Bengtsfors. Han hoppas kunna sova hos en kompis eller få skjuts hem istället.

– Det löser sig, säger han.

Skolskjuts inställd

Bollebygs kommun meddelar att eftermiddagens skolskjutsar är inställda.

”När vi inte kan garantera säkerheten med att köra skolskjuts övergår ansvaret för att hämta barnet till vårdnadshavaren.” skriver kommunen på sin hemsida.

Räddningstjänsten: Kan vara halt även imorgon

Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet i trafiken under natten och morgonen.

– Det värsta är ju när det slår om på kvällen och blir kallt. För de som sticker till jobbet tidigt på morgonen kan plötslig halka vara ett bekymmer, säger, Niklas Fredriksson, styrkeledare på Räddningstjänsten i Åmål.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.